Гей кино скандализира феновете на ФК „Ботев"

Гей кино скандализира феновете на ФК „Ботев" | StandartNews.com

Пловдив. Първият в историята на Пловдив фестивал на гей киното скандализира футболните фенове на ФК "Ботев" (Пд). Общността на бултрасите скочи срещу феста в неделя вечерта и дори се наложи полицейска намеса по време на прожекцията на филма „Транс живот" в местен пиано бар. Недоволството на футболната агитка нарастна дотолкова, че вчера те обявиха, че обмислят да оттеглят подкрепата си към общинска фондация "Пловдив 2019" заради гей филм феста.

От националното сдружение на футболните привърженици с председател Елена Ваташка подготвиха официално протестно писмо до кметовете на Пловдив и София Иван Тотев и Йорданка Фандъкова. В него изразяват възмущението си от зачестилите случаи на "парадиране от страна на хомообщността".

Организатор на гей филм феста е правозащитната организация на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните и трансполовите хора "ЛГБТ Пловдив", а събитието е под патронажа на посолството на САЩ у нас и със съдействието на общинска фондация "Пловдив 2019". За прожекцията на американския филм Pariah в четвъртък се очаква културният аташе на САЩ Ричард Дамстра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай