Енергото пише писмо до асансьор

Енергото пише писмо до асансьор | StandartNews.com

Иска от машината 360 лева, хората в блока не могат да обжалват

Варна. Енергото прати писмо до асансьор, в което го призовава да си плати сметката от 360 лева за ток. В документа е посочен и адресът на асансьора. Куриозът се разигра във Варна.

Асансьор в стар блок в морската столица се оказа самостоятелен клиент на Енергото в града. Електромерът, който отчита изразходвания от него ток, мистериозно изчезва преди дни. Обитателите на блока се оказват в невъзможност да подадат жалба, но пък в задължение да платят огромна сметка. До този момент хората, които живеят там, не са подозирали, че отделен електромер отчита тока само от асансьора. Куриозът излиза наяве, когато уредът е откраднат. Липсата установяват служители на Енергото, но без други свидетели. Съкооператорите искат да се обадят в полицията, но техникът ги разубеждава, защото щели да платят глоба. Хората от Енергото уверяват, че инкасатор е отчел тока наскоро и хората ще платят само за десетина дни.

Досега кооперацията плащала около 50 лв. на месец. "Не съм съгласна да плащаме за ток, който реално не сме консумирали. Няма как да имаме едни сметки за асансьора години наред и следващия месец тези сметки да са десетократно по-високи", казва Велислава Костадинова от блока пред bTV. Парадоксът идва и в момента, когато етажната собственост не може да обжалва неплатената сума, защото не е адресатът - а именно - асансьор.

За да монтират нов електромер, от дружеството искат той да бъде зачислен на физическо лице от блока. Логично в случая желаещи няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай