Дядо Коледа дойде в Гоце Делчев

Дядо Коледа дойде в Гоце Делчев | StandartNews.com

Благоевград. Традиционното тържествено запалване на светлините на коледната елха в Гоце Делчев и тази година се превърна в незабравим празник за най-малките жители на града. Събитието се състоя на централния площад „Гоце Делчев", който бе изпълнен с хора.

Тази година общината подари на децата и още едно незабравимо преживяване – посрещането на Дядо Коледа и Снежанка на площада. Чаканите цяла година гости присъстваха на целия празничен концерт и станаха свидетели на запалването на светлините на елхата.

Деца от всички детски градини в града, Детски хор „Акварели" и Танцова школа „Виваденс" показаха таланта си на сцената. Спазена бе създадената традиция в община Гоце Делчев светлините на коледното дръвче да бъдат запалени от ученик, който е постигнал големи успехи в учебната и извънкласната дейност. Честта тази година получи Борислава Николова Пеева - ученичка в 7 клас на Второ ОУ „Гоце Делчев". През последните 2 години Борислава винаги е заемала призови места на Областния кръг на олимпиадата по Български език и литература. През учебната 2013/2014 година е участвала в Националния кръг на олимпиадата по руски език в Стара Загора. За постиженията си тя бе наградена с плакета от кмета Владимир Москов на 24 май - Ден на славянската писменост и българската култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай