Доброволци пазят петричко село от крадци

Доброволци пазят петричко село от крадци | StandartNews.com

Благоевград. Патрули от доброволци пазят петричкото село Чучулигово от крадци гастрольори. Кметският наместник Андон Карачоров от няколко дни организира екипи от по 3-4 здрави мъже, които да обикалят нощно време и да бранят домовете на хората.

Идеята хрумнала на местния управник, след като апаши започнали почти ежедневно да правят набези в района. Преди две седмици неизвестни злосторници разбили жилище в Чучулигово, докато стопаните спят. "Затова решихме сами да поемем нещата в свои ръце. Всяка нощ излизаме по няколко човека из улиците на селото. Хем се разхождаме, хем го пазим. Имаме полицай, но той не може сам да се справи и затова ще му оказваме подкрепа", сподели Карачоров. Той уточни, че доброволците на са въоръжени, носят само мобилни телефони, за да могат веднага да позвънят в районното управление при нужда.

Към патрулите се присъединяват все повече мъже и затова дежурствата са обезпечени до края на месеца. Заради строителството на Автомагистрала "Струма" селата в района са подложени на постоянен тормоз от набези на роми гастрольори. Мургавите крадци се навъртат наоколо заради изобилието от желязо, използвано в изграждането на пътното съоръжение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай