Чистят улици и тротоари от дърва и тор

Чистят улици и тротоари от дърва и тор | StandartNews.com

Жители на община Сатовча запретнаха ръкави за ударна уборка на улици и тротоари, за да избегнат солени глоби. Те са длъжни да освободят уличните платна и тротоарните площи в населените места до 1 ноември от складираните върху тях дърва за огрев, оборски тор, строителни материали и други вещ, които пречат на нормалното преминаване на хора и автомобили. Ръководството на общината издаде заповед за почистването заради зимното поддържане на пътищата с цел недопускане на катастрофи.

Кметовете на населените места носят отговорност за добрата организация на уборката и за безпроблемното снегопочистване и опесъчаване през зимния сезон. На всеки, който не предприеме действия да си почисти материалите от улици и тротоари, ще му бъде наложено административно наказание – глоба. За контрола по изпълнението на издадената заповед отговаря началникът на полицейския участък Николай Начев. Вече са изпратени предупредителни писма на всички собственици на материали, които затрудняват движението на пешеходци по тротоарите и на техниката за зимно поддържане по улиците.

„Целта ни е да осигурим нормално придвижване на хората и автомобилите, най-важното е да действаме превантивно и да няма тежки пътни инциденти заради струпани дърва, тор или строителни материали върху пътищата", заяви Арбен Мименов, кмет на община Сатовча.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай