БСП-Габрово срещу назначението на шеф на парк "Българка" от ДПС

БСП-Габрово срещу назначението на шеф на парк "Българка" от ДПС | StandartNews.com

Габрово. БСП-Габрово протестира срещу назначението на Али Алиев /ДПС/ като временно изпълняващ длъжността директор на Природен парк "Българка". На сайта на регионалната структура на партията беше качено съобщение с приетата декларация на Общинския съвет на партията, в която се заявява, че назначението е "неуместно" и в разрез със закона". Социалистите са категорични, че Алиев не е прекратил участието си в "Бара Али Алиев" ЕТ, а фирмата му е включена в Списъка на длъжниците по чл. 182, ал. 3, т. 2 от Данъчно осигурителния и процесуален кодекс (ДОПК).

"В момент, когато предстои приемането на План за управление на парка, смятаме за повече от наложително спешно да бъде обявен и проведен честен и открит конкурс за длъжността директор. Настояваме да се преустанови практиката да се назначават компрометирани лица на ръководни длъжности", пише още в декларацията.
Изпълнителното бюро на ОбС на БСП –Габрово се разграничава и противопоставя на направеното назначение и се надява на своевременна реакция от ръководните органи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай