Бойко Борисов преряза лентата на спортна зала в Благоевград

Бойко Борисов преряза лентата на спортна зала в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на Благоевград Атанас Камбитов прерязаха лентата на нова спортна зала в града на официална церемония в четвъртък. Модерното многофункционално съоръжение е в двора на Трето основно училище „Димитър Талев". Бившият премиер бе посрещнат с ръкопляскания от учениците.

Правителството на ГЕРБ отпусна 916 861 лева за строителството на залата. „Главният виновник за събитието днес е Бойко Борисов, който като премиер разписа отпускането на парите. За да има масов спорт, трябва да има добра база, която да е достъпна и безплатна за децата. В последните 2 години правим всичко, за да осигурим спортни площадки във всички училища. Предвиждаме и строителството на закрит плувен басейн", заяви градоначалникът. „Нашата мечта бе да имаме такава зала и днес мечтата ни се сбъдна", подчерта директорът на училището Михаил Спасов. След него думата взе Бойко Борисов, който се обърна към учениците: "Бъдете живи и здрави, нека има много шампиони по всички спортове от тук".

Многофункционалната спортна зала е свързана с учебната сграда чрез топла връзка, като паралелно с това има и външен самостоятелен вход. Модерното съоръжение разполага със санитарни възли, съблекални, отопление и вентилация. Залата е с над 120 места и може да се използва за волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, тенис на маса, борба, джудо, бокс, бадминтон, тенис на корт, спортни танци и фитнес съоръжения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай