Блокада на пътя София- Плевен- Русе

Обходният маршрут от Плевен за София е през селата Горни Дъбник - Садовец - Ракита - Радомирци - път I-3 и обратно.

Блокада на пътя София- Плевен- Русе | StandartNews.com

Плевен. Жители на село Телиш блокираха главния път София- Плевен- Русе. Хората застанаха на пътното платно в 09 часа тази сутрин. Те са против настаняването на бежанци и нелегални имигранти в бившето ракетно поделение и искат обяснение от институциите.

От бТВ обявиха, че след блокадата е станал малък конфликт между шофьори на тирове и местни жители, които не им дават да преминат по главния път. Шофьорите са се опитали да минат през обходен път, но накрая и той бил блокиран от протестиращите, което предизвикало недоволството на водачите на тировете.

Ще останем на пътя докато не дойдат на място областния управител и кмета на Плевен, каза протестиращ пред телевизията. Той обясни, че тези управници би трябвало да разяснят на хората дали ще бъдат настанявани бежанци в село Телиш.

В кметството на селото не е постъпвала официална информация за това, че в бившето ракетно поделение на селото ще има център за настаняване на бежанци от затворен тип, припомня Стандарт Нюз. Местните обаче подозират, че такъв ще има, защото от няколко дена в селото работят екипи и докарват оборудване за базата.

„Жителите на село Телиш са категорично против настаняването на бежанци в селото, в бившето военно поделение". Това заяви пред"Фокус" Нели Дакова, кмет на село Телиш. Тя обясни, че центърът за настаняване вече се подготвя. Монтирани са походни легла, поставени са химически тоалетни, добави тя и изтъкна, че очаква визитата на областният управител на Плевен на мястото на протеста.

„Поради протести, пътят I-3 Плевен - София, в района на Телиш, временно е затворен за движение на моторни превозни средства", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). От там уточняват, че обходният маршрут от Плевен за София е през селата Горни Дъбник - Садовец - Ракита - Радомирци - път I-3 и обратно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай