Благоевград в захлас от „Мистерията Еньовден"

Благоевград в захлас от „Мистерията Еньовден" | StandartNews.com

Танцовият спектакъл „Мистерията Еньовден" завладя сцената и зрителите в зала „Яворов" в Благоевград. Представлението бе част от празничната програма на областния център и подарък за жителите и гостите на града. Многобройната публика се докосна до магията на танца и таланта на големия български хореограф Нешка Робева.

Образи на самодиви и змейове оживяха пред очите на зрителите. Те бяха пленени от спектакъла, който им показа фините граници между традиционното и модерното, между видимото и невидимото, между мистериозното и обяснимото. В продължение на час публиката наблюдава със затаен дъх очарователната магия на танца и музиката, преплетена от миналото до днес. Хип-хопът подаде ръка на народната песен, за да сътворят симбиоза, която послужи за фон на талантливите танцьори от трупата на Нешка Робева. Представлението беше съпроводено и от нежния глас на певицата Деси Добрева. С аплодисменти бе посрещната на сцената и самата Нешка Робева.

Непосредствено преди началото на представлението кметът д-р Атанас Камбитов поздрави стотиците хора, събрали се да станат част от уникалния танцов спектакъл. „Уважаеми гости, скъпи приятели, честит празник! На 24 май се прекланяме се пред делото на светите братя Кирил и Методий, отбелязваме и празника на Благоевград. В този ден трябва да благодарим на учителите, на всички дейци на просветата и културата, защото това е техният празник, защото именно културата и традициите са ни съхранили, независимо от перипетиите през вековете. Днес трябва да поздравим и нашите абитуриенти, защото днес те избират живота си. Пожелавам техният избор да бъде успешен", каза Камбитов.

След финала на представлението жители и гости на Благоевград бяха изненадани и с пищна заря, която освети небето над областния център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай