Котката на Калин Вельов стана модел

Котката на Калин Вельов стана модел | StandartNews.com

София. Котаракът на Калин Вельов носи атрактивното име Мочо. Макар загубил едното си око в улична свада, той е здрав и енергичен. Персийският екземпляр е ваксиниран редовно от раждането му.

За шестгодишния юнак всеки ден се грижи и Милена, сестрата на Калин. Мочо вече е звезда, защото стана лице на кампания за ваксинация на котки, стартирала на 25 юни. Подкрепиха я още Лора Караджова, Ваня Щерева, Снежана Макавеева и други известни личности. Всички те застанаха пред обектива с любимите си писани.

Но по време на фотосесията котката на Снежана Макавеева от "Под прикритие" се стреснала от светлините на прожекторите и демонстративно отказала участието си. За сметка на това пък е прокарала път към славата за своите четири бебета, които са се справили страхотно с позирането и вече от месец и половина имат нови стопани, разказа за "Стандарт" Елица Стоева, организатор на кампанията.

Отлични грижи се полагат и за британския красавец на Лора Караджова. Мачо е доволно и щастливо коте, благодарение на отговорната госпожица, която го дарява с много любов и следи за редовното поставяне на ваксини. В най-скоро време се очаква мъжкарят да стане татко.

Пухкавата Лора на Ваня Щерева също е галеница на съдбата. Синята британка е на четири години, а храната, от която хапва, винаги е от най-висок клас. Целта на кампанията е да запознае хората с нуждата от ваксинация при всички котки, дори и за отглежданите в домашни условия. Зад каузата застават и водещи ветеринарни лекари от клиники от цяла България. В страницата на OKotki във Фейсбук са стартирали образователни игри, а наградите са безплатни ваксинации.

 

Снимки: Нели Томова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай