Започва кандидат-студентската сесия в УНСС

Започва кандидат-студентската сесия в УНСС | StandartNews.com

София. В събота се провежда първият изпит от редовната кандидатстудентска изпитна сесия в Университета за национално и световно стопанство – по български език и литература, на който ще явят 2162 кандидат-студенти, съобщиха от университета.

На предварителните изпити се явиха близо 10 хиляди кандидат-студенти. Кандидат-студентите, които са се явили и на предварителни, и на редовни изпити, участват в класирането с по-високата оценка.

Най-много са кандидатите за поднаправленията „Финанси, счетоводство и контрол", „Икономика и бизнес" и „Право". Сред кандидатите са 68 близнаци. От новата учебна година УНСС ще обучава студенти по 47 бакалавърски специалности, от които в десет обучението е изцяло на английски език.

Новите специалности са четири: „Творчески индустрии и бизнес", „Индустриален бизнес", „Мениджмънт на недвижимата собственост" и „Икономическа социология и психология".

Вторият изпит е на 6 юли - по чужди езици (английски, немски, френски, испански и руски), на 7 юли – по история на България, на 8 юли – по журналистика (писмен), на 9 юли – по география на България, на 10 юли – по математика, и на 11 юли – по журналистика (устен). Първото класиране ще бъде обявено на 14 юли. УНСС ще приеме през новата учебна година 4194 първокурсници в редовна и дистанционна форма на обучение

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай