Fibank с приз „Благодетел за иновативно образование" от DigitalKidZ

Fibank с приз „Благодетел за иновативно образование" от DigitalKidZ | StandartNews.com

Fibank (Първа инвестиционна банка) получи признанието за „Благодетел за иновативно образование" по време на седмото издание на конференция DigitalKidZ, която се проведе на 27 октомври 2018 г. в сградата на Европейската комисия в София.
Банката беше отличена за програмата си за ранно детско финансово образование, насочена към българските деца, техните родители и учители. Fibank постави начало на инициативата през 2016 г., когато лансира специално разработени дебитни карти за деца и тийнейджъри, които улесняват децата в управлението и планирането на ежедневните им разходи, създаване на личен бюджет и спестявания. От тогава финансовата институция организира и участва в редица инициативи с основен акцент създаване и развитие на финансова култура сред подрастващите от най-ранна детска възраст.
Целта на наградите DigitalKidZ Awards е да отличи иновативните компании и техни усилия в областта на иновациите и дигиталната трансформация на българското образование, да насърчи най-високите стандарти и да поощри инструментите, допринесли за интегрирането на ключовите умения и компетенции сред децата на XXI век. Журито е съставено от независима комисия от експерти в областта на образованието, бизнеса, технологиите и иновациите.
Тази година конференцията DigitalKidZ® се проведе под патронажа на Еврокомисаря по цифровата икономика – Мария Габриел и с изключителната подкрепа на Европейската комисия, Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай