Вероятното наказание за пияните преподаватели от СУ е забележка

Вероятното наказание за пияните преподаватели от СУ е забележка | StandartNews.com

София. Преподавателите от СУ "Климент Охридски", заснети да употребят алкохол в сградата на университета, може да бъдат наказани със "забележка". 

Днес Деканският съвет на Историческия факултет се запозна с всички представени писмени становища и мнения от проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев, както и от катедра „Археология", Факултетният студентски съвет, проф. д-р Искра Баева и проф. д-р Евгения Калинова.

Според деканата провинението е преекспонирано в публичното пространство, а преподавателите нямат предишни наказания. „Като отчитаме характера на провинението, но съобразявайки се с начина на неговото преекспониране в публичното пространство и обстоятелството, че двамата преподаватели нямат налагани досега административни наказания, предлагаме на Ректорското ръководство те да бъдат наказани в съответствие с Правилника на Софийския университет със „Забележка" (чл. 128 от ПУД на СУ)", е заключението на деканския съвет.

Повдигнатият от авторите на видеоклипа въпрос за т.нар. режим на окупация поставя логично проблема за неговата същност и срок на действие и затова деканите искат общо университетско допитване за това дали да продължи, или да се прекрати окупацията.

Предстои решение на Ректорския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай