Понеделник,

Вероятното наказание за пияните преподаватели от СУ е забележка

От: Failed to load user -
2531
Вероятното наказание за пияните преподаватели от СУ е забележка
A
A
A

София. Преподавателите от СУ "Климент Охридски", заснети да употребят алкохол в сградата на университета, може да бъдат наказани със "забележка". 

Днес Деканският съвет на Историческия факултет се запозна с всички представени писмени становища и мнения от проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев, както и от катедра „Археология", Факултетният студентски съвет, проф. д-р Искра Баева и проф. д-р Евгения Калинова.

Според деканата провинението е преекспонирано в публичното пространство, а преподавателите нямат предишни наказания. „Като отчитаме характера на провинението, но съобразявайки се с начина на неговото преекспониране в публичното пространство и обстоятелството, че двамата преподаватели нямат налагани досега административни наказания, предлагаме на Ректорското ръководство те да бъдат наказани в съответствие с Правилника на Софийския университет със „Забележка" (чл. 128 от ПУД на СУ)", е заключението на деканския съвет.

Повдигнатият от авторите на видеоклипа въпрос за т.нар. режим на окупация поставя логично проблема за неговата същност и срок на действие и затова деканите искат общо университетско допитване за това дали да продължи, или да се прекрати окупацията.

Предстои решение на Ректорския съвет.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички