Събота,

МОН алармира за измами преди матурите

От: Администратор -
2471
МОН алармира за измами преди матурите
A
A
A

В интернет се предлагат продажби за отговори, без самите въпроси да са детайлизирани. Това е измама, призовавам хората да не си дават парите. Това заяви зам.-министърът на образованието Диян Стаматов в студиото на "Денят започва" дни преди матурите за зрелостниците. 

Той не отрече, че има проблеми преди изпитите, на които ще се явят около 120 000 души, но призова за позитивизъм. Стаматов посъветва учениците да разчитат на себе си. 14 000 души ще бъдат квестори и ще дебнат 12-класниците за нарушения на изпитния процес.

"Камерите във всички училища са свързани с МОН и регионалните инспекторати, поставени са допълнителни индикатори за съмнителни движения по време на изпита", подчерта зам.-министърът на образованието. "Ако има по-силна полицейщина, тя е в хората, които подготвят изпитните билети. Нито един от тях не може да използва мобилните си телефони, от тях няма как да излезе изпитен билет", изтъкна той. 

Стаматов се извини на учителите, на които по време на изпитния ден също ще бъдат отнети мобилните телефони. Утрешният ден е последният, в който изпитният процес ще бъде детайлизиран. "Тази година знаем всеки един ученик къде ще стои, което е новост", обяви Стаматов.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички