Митов към АУБ: Да се изправим и да променим света

Митов към АУБ: Да се изправим и да променим света | StandartNews.com

224 бакалаври от 20 държави, завършили Американския университет в Благоевград, получиха днес дипломите си пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. Почетен оратор на церемонията бе посланикът на САЩ Ерик Рубин, завършилите поздрави и външният министър Даниел Митов.

 Първенец на випуска е Артем Еремин от Русия, който завършва с успех 4.00 (по четирибалната система за оценяване). Той се дипломира с две специалности – „Бизнес администрация" и „Информационни технологии". Втора по успех е Михаела Димовска от Македония с 3.99, която също завършва с две специалности – „Компютърни науки" и „Математика", съобщава БГНЕС. 

Външният министър припомни клишето, че най-добрият дипломант е този, който помни рождения ден на една дама, но винаги забравя на колко години е.

„Добрият студент е този, който създава впечатление, че е по-подготвен от колкото знае", добави външният министър. Той каза, че е най-стриктният последовател на индивидуалността и, че във външно министерство работят кадри на Американския университет.

„От тук нататък въпросът е дали сте лидери, можете ли да решавате проблеми", каза извън сценария Даниел Митов. Според него най-важните думи пред абсолвентите за напред са „кураж, ангажираност и усилия". „Да се изправим и променим света" - с тези думи завърши речта на външният министър.

Посланик на Щатите у нас Ерик Рубин изрази благодарността си към фондацията „Америка за България", един от спонсорите на университета. „Днес е време на предизвикателства и кризи, времената не са леки, особено за България. Америка е до вас и ще подкрепя всеки ваш избор", каза посланик Рубин. Според него Америка е ангажирана с европейския проект за единен и мирен континент.

„Тук сме като ваши приятели", категоричен бе посланикът на САЩ у нас. „България не е в гроба на своето минало, а в люлката на своето бъдеще", припомни той думите на Христо Ботев. И допълни: „Дерзайте и покорете света, мислете преди да вземете важни решения, заедно с родителите ви се гордеем с вас". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай