Клисарова обяви мерки срещу съкращенията на учители

Клисарова обяви мерки срещу съкращенията на учители | StandartNews.com

Бургас. Правителството предприема мерки срещу съкращенията на учители. Министърът на образованието Анелия Клисарова обяви, че минималният брой ученици за маломерни паралелки ще бъде редуцират от 18 на 12, за да се избегне съкращаването на десетки паралелки, заради по-малкия брой записали се ученици, предаде бТВ.

"Промените в образованието няма да влязат в сила за учебната 2013-2014 година. Със сигурност задължителното предучилищно образование за 4 годишните ще отпадне. Ще има и дисциплинарни наказания за отпадналите произведения на Ботев, Вазов, Димитър Димов от учебния материал", добави Клисарова

„Да, отговорност е потърсена, живот и здраве ще научите и дисциплинарните наказания, които ще получат хората, които са отговорни за това. Искам просто да уверя българската общественост, че няма да се нарушават традициите на българското образование и няма да отпадат български автори-класици, нито техните произведения. Те са необходими за нашата национална гордост, нашето достойнство и за възпитанието, нашата идентичност и на децата", коментира проф. д-р Анелия Клисарова, министър на образованието, която участва на семинар в Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай