Събота,

Кърджалийски ученици черпят опит в модерни предприятия в Австрия

От: Failed to load user -
2077
Кърджалийски ученици черпят опит в модерни предприятия в Австрия
A
A
A

Кърджалийската професионална гимназия " Капитан Петко войвода" е с пореден одобрен проект за международна практика на своите ученици по програма „Еразъм+". Той е класиран на четвърто място от 69 проекта, одобрени за финансиране от цялата страна. Практиката, която ще се реализира съвместно с Fachberufsschule Wolfsberg, Австрия през месец юли 2016 г., ще бъде трета по ред.

От 4 юли група ученици ще проведат 3-седмична производствена практика. Момчетата ще работят в модерни предприятия за компютърна диагностика и управление на автомобила. Програмата на надгражда професионалното обучение на учениците. На всеки стажант ще бъде издаден сертификат за практическо обучение и сертификат Europass от организацията-домакин Fachberufsschule Wolfsberg, които ще допълнят професионалното портфолио на учениците.

През миналата година директорите на професионалните гимназии от Кърджали и Волфсберг сключиха споразумение за сътрудничество в областта на обучението по автомобилната техника. В него австрийското училище декларира готовността си да подпомага оборудването на работилниците и лабораториите по автомобилна мехатроника, да осъществява обмен на преподаватели и да подкрепя установяването на бизнес контакти с традиционни партньори на австрийското училище – водещи автомобилни компании в Австрия като Опел, Магна, КТМ, Мале. Създаването на модерни лаборатории е предизвикателство за Професионалната гимназия в условията на криза. Доставена е специализирана техника за оборудване на учебен автосервиз, която включва диагностичен стенд за двигатели с вътрешно горене, софтуер за откриване и отстраняване на неизправности в електросистемите на автомобила, компютърен хардуер и софтуер за промяна и следене на всички електромеханични системи и повишаване мощността на автомобилите и пълно инструментално оборудване.

Техниката е закупена по проект и е единствената по рода си в областта. Очаква се доставката и монтажа на оборудване, дарено от Австрия.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички