Язовир Виноградец прелива

Язовир Виноградец прелива | StandartNews.com

Язовир Виноградец е пълен на 100% и прелива през преливника си. Водата от него се отвежда в близко дере, няма опасност близките пощи до него да бъдат наводнени. Това съобщиха от пресцентъра на "Напоителни системи" ЕАД.

Всички стопанисвани от "Напоителни системи" язовири се наблюдават във връзка с усложнената обстановка в страната след обилния снеговалеж.

Няма необходимост да бъдат изпускани язовир Тополница на територията на област Пазарджик и язовир Малка Мътница край Велинград.

Язовир Пампорово, намиращ се на територията на област Смолян е пълен на 67% от общия му капацитет, скоростта с която се изпуска водата е 0,03 м3 /сек, посочват още от "Напоителни системи".

С отворени основни изпускатели са всички язовири на територията на област Хасково и област Кърджали. Язовирите Езерово, Изворово, Книжовник, Мандра, Звиница и Даскалово 2 преливат и през преливниците си с минимални водни количества.

Общо 35 отводнителни помпени станции работят на територията на страната. Няма язовири, които да представляват непосредствена опасност за населението и инфраструктурата в териториите под тях, увериха от "Напоителни системи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай