Великото пророчество за края на света. Къде ще е последната битка?

Стъпките на Йоан Богослов водят към тайни на повече от 2000 години

Великото пророчество за края на света. Къде ще е последната битка? | StandartNews.com

Откакто светът съществува, има и пророчества за неговия край. Едно от тях обаче вълнува повече от 2 000 години умовете на човечеството. И то е за последната битка на място, наречено Армагедон. Къде е то? И защо  Йоан Богослов в неговите откровения определя точно него за епичния сблъсък между доброто и злото?

Стотици изследователи са си блъскали главите над загадката за последната битка, след която човечеството няма да е същото. Още повече, че за последното сражение се говори в десетки древни текстове на различни култури.

Най-много изследователи на Библията смятат, че Армагедон е в равнината Магедон на днешен Израел. За това говорят и апокрифни текстове, свързащи виденията на Йоан с познатия библейски текст.

Тази долина разделя планините Галилея от хълмовете на Самария. Това е територията, на която са водени най-известните битки в древността.

Но какво е това място? Портал между световете или просто прокълнато парче земя, на което са се правели жертвоприношения от най-дълбока древност? И двете хипотези имат привърженици.

По тези места са забелязани едни от най-невероятните артефакти и строежи. Само споменаването на Баалбек е досатъчно, за да добием представа за какво става дума.

В прокълната земя са водени кървави войни.В нея Тутмос III планира завладяването на Палестина (1457 г. пр.н.е.) - едно от най-страшните събития в древността.

През 1004 г. пр.н.е., когато израилтяните воювали с филистимците, на това място се е състояла най-зловещата битка. След нея цялата земя била покрита с трупове.

Завладяването на Галилея от асирийския цар Тиглатпаласар III (732 г. пр.н.е.) става на територията на абсолютно същата долина. Достигналите до нас извори свидетелстват, че кръвта течала като река.

На същото място Наполеон Бонапарт и Османската империя водят жестоки сражения през 1799 година, а турци и англичани се избиват взаимно през 1918 година.

Йоан Богослов е живял дълго време в земите Израилеви, добре познава областта и едва ли е сгрешил, посочвайки мястото като долината на смъртта, твърдят изследователи на пророка. Те припомнят, че именно тези земи са описани в най-старите текстове, познати на науката, като люлка на цивилизацията след потопа. Не случайно еврейската поговорка гласи:“От където е започнало, там и ще завърши.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай