Убиецът на банкерката иска свобода срещу подписка

Симеонов: Не я убих за пари, а заради хората

Убиецът на банкерката иска свобода срещу подписка | StandartNews.com

Бургас. 57-годишният Любомир Симеонов, който застреля бургаската банкерка Павлинка Йовчева, поиска от съда да бъде освободен срещу подписка. Адвокатката му Ваня Радиева пък поиска да му бъде наложена парична гаранция или домашен арест.

"Няма да се укрия, нито да извърша ново престъпление. На 57 години съм и до 22 септември съм се гордеел с това, което съм постигнал. Имам фирма и управлявам 250 души, работещи в нея", заяви обвиненият в предумишлено убийство бизнесмен Любомир Симеонов.

Той разказа още, че се е занимавал с билкарство от 1998 година и до 2005 година бизнесът му процъфтявал. Допреди да затъне финансово изплатил 1,2 милиона банкови кредити. Прокурор Йорданка Дачева бе категорична в искането си за постоянен арест с мотива, че извършеното престъпление е с висока степен на обществена опасност и Симеонов може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Магистратите приеха тезата на държавното обвинение и оставиха Симеонов зад решетките.

"Поведението ви от гледна точка на разследването е перфектно, но предумишленото убийство си е предумишлено убийство, каза съдия Пламен Синков. Подсъдимият изяви желание да даде пресконференция след съдебното заседание, но получи разрешение да говори само две минути.

"Не съм убивал за пари, а заради държавата и заради хората. Докато има бели якички - скъпо платени и алчни, нито държавата ще върви напред, нито икономиката, а хората ще стават все по-гладни. Аз съм офицер от Българската армия, обучаван съм, че държавата и родината са номер 1. И че грижата за подчинените е основна грижа. Който иска да ми идва на свиждане, ще му кажа всичко", заяви пред журналисти убиецът. Той не успя да отговори на нито един от зададените му въпроси, но обеща, че ще опита да организира пресконференция.

"Не мога да ви отговоря с едно изречение, имам само две минути и благодаря на хората, които ми дадоха думата", завърши Симеонов. На въпрос дали съжалява за извършеното убийство той заяви, че не може да даде еднозначен отговор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай