ТВ 7: ДАНС влезе в печатницата за изборите

ТВ 7: ДАНС влезе в печатницата за изборите | StandartNews.com

Костинброд. 350 000 фалшиви бюлетини са иззети от печатницата в Костинброд, която печата бюлетините за утрешните избори. Това съобщи сензационно в ефира на ТВ7 Николай Бареков. В момента на мястото има единствено жандармерия.

Според телевизията, акцията е проведена късно вечерта в петък, без знанието на МВР. По-късно обаче бе уточнено, че е обезпечена от полицаи от РПУ-Костинброд.

Според ТВ7 бюлетините е трябвало да бъдат използвани за фалшифициране на изборите в полза на ГЕРБ.

Собственикът на печатницата Йордан Бончев отрече напълно твърденията, че са били иззети фалшиви бюлетини. Той потвърди, че в петък е имало проверка в печатницата, но не е констатирано нищо нередно. 

При проверката се е установявало количеството отпечатани бюлетини, как са предадени, с какви протоколи. По думите му на склад е имало бюлетини, които са били "технически брак".

„Нямаме никакви притеснения по тази тема. Ако е имало такива неща, аз ще съм първият, който би бил задържан, както казват по една телевизия, но това не е така. Казали са, че съм задържан, но аз в момента съм в едно заведение, дори мога да ви пусна камерата по телефона, за да видите, че съм там и нямам никакви притеснения", коментира Бончев.

"Изнесената информация категорично не отговаря на истината". Това заяви за агенция "Фокус" Севделина Арнаудова, говорител на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

"Призоваваме компетентните органи, в това число ДАНС, прокуратурата и ЦИК, да реагират незабавно, за да спрат всякакви спекулации и политически внушения в деня за размисъл. Няма задържани лица, представители на нашата политическа партия. Проява на слабост и политическа низост е в деня за размисъл да се прави подобна провокация", каза Севделина Арнаудова.

"За съжаление цялата кампания минава в този тон, но нашите опоненти минават всякакви граници, създавайки атмосфера на агресия и компромати. Жалко е за всички медии, които участват в подобен сценарий. През цялата предизборна кампания ГЕРБ настоява да води конструктивен диалог и ще запазим тази линия до края", заяви Севделина Арнаудова.

Други политически партии насрочиха извънредни пресконференции по случая. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай