Танов: Дупката в Агенция "Митници" е 617 млн. лв.

Танов: Дупката в Агенция "Митници" е  617 млн. лв. | StandartNews.com

София. "До момента „дупката" в Агенция ‚Митници" е точно 617 милиона лева, в края на август. Това е, което сварвам, и това е, което трябва по някакъв начин тези тенденции да бъдат спрени. По отношение на ДДС-то може да се каже, че изключително неправилно е направена приходната част. Това, което е било заложено да бъде събрано от Агенция „Митници" ДДС от търговията с трети страни, така нареченият внос", заяви от ефира на „Тази сутрин" по бТВ старият нов шеф на Агенция „Митници" Ваньо Танов. Той изрази още остра критика към кадруването в агенцията по време на кабинета „Орешарски". Назначаването на 78 „парашутисти" предизвикало силно възмущение в Танов, който пък при предишния си мандат като шеф на агенцията обеща назначение на футболиста Вучката.

„Спряха конкурсите, назначенията стават по заобиколен начин, на хора отвън. Само през нощта на 11-и срещу 12-и са направени над 20 назначения – това са стратегически рокади", коментира Ваньо Танов. Той сподели, че много от служителите, уволнени дисциплинарно при неговото управление, са върнати отново на работа.

По думите на Танов той е заварил една разградена структура. „Не съм очаквал, че за такъв къс период от време може да рухнат толкова неща, които бяха правени с усилията на много хора, със средства на данъкоплатеца и всичко това да бъде ликвидирано", заяви Ваньо Танов. 

Танов разясни сравнението „разграден двор": „Означава да не могат да си вършат работата, да са поставени в такива условия, при които не могат да изпълняват функциите си. Може би трябва да поясним, че митницата събира приходи от акциз и от ДДС. По отношение в акциза, знаете в тези предходни 4 години, колко много беше направено, като се започне от поставяне на измервателни средства, с цел по-късно да стане актуално предаването на данните, да може да се контролира от излизането от данъчния склад до приключване на сделката."

„Когато една система не работи и не може да изпълнява функциите си, ощетен е целият български народ, защото в края на краищата всички чакат повишаване на приходите, с цел по-добър живот", твърдо заяви Ваньо Танов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай