Стартира ремонтът на „Дунав мост 2”

Затварят съоръжението в едната посока

Стартира ремонтът на „Дунав мост 2” | StandartNews.com

В понеделник започва ремонтът на „Дунав мост 2". По асфалта на съоръжението се появиха повреди четири месеца след неговото официално откриване. В тази връзка движението ще бъде затворено в едната посока, съобщава Нова телевизия.

Трафикът ще минава двупосочно в платното от България за Румъния заради ремонта.

Откритите дефекти нямат връзка със здравината на мостовата конструкция, обясни екипът, който ръководи проекта. От там уточниха, че ремонтът е за сметка на фирмата изпълнител.

Стандарт Нюз напомня, че Дунав мост 2" бе официално открит на 14-и юни тази година. Близо 255 660 901 евро са разходите за изпълнението на проектните и строителните работи по съоръжението, както и за прилежащата инфраструктура, независимия надзор и техническата помощ за подготовка и управление на проекта. 145 460 242 евро бяха изразходвани за проектиране и строителство на моста, а за независим надзор и проверяване на техническия проект на моста бяха отделени 17 849 663 евро. Договорът за техническа помощ за управление на проекта на „Дунав мост 2"е на стойност 8 157 876 евро,а придобиването на терени е в размер на 893 579 евро.

Над 1000 превозни средства минават на ден през "Дунав мост 2".

Владимир Андреев, изпълнителен директор на дружеството, управляващо съоръжението, изтъкна, че то няма да се срути, а всички проблеми по него ще бъдат отстранени до края на декември. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай