Шест деца в токсикологията на „Пирогов” след препиване

Шест деца в токсикологията на „Пирогов” след препиване | StandartNews.com

София. Шест деца са приети в токсикологията на „Пирогов" в празничната нощ. Това съобщиха от лечебното заведение и уточниха, че миналата година са постъпили три пъти по-малко деца заради препиване, в сравнение с тази.

Близо 1 000 души са минали през спешния център през последните 24 часа. Най-много работа са имали дежурните лекари в травматологичното отделение.

Общо 35 пациента са били приети през новогодишната нощ, като 8 от тях са пострадали от бомбички или взривни вещества. При два от случаите става въпрос за тежка ампутация на пръсти. Сред пострадалите с бомбички има две деца. Тяхното състояние не е сериозно, съобщи пред бТВ доц. Асен Балтов, началник на първа травматологична клиника.

В травматологичния кабинет има един пациент, прострелян с газов пистолет в областта на коляното, и един, прострелян с боен пистолет в областта на подбедрицата, съобщават още от „Пирогов".

„Има друга голяма група пациенти, приети в токсикологичния кабинет. За разлика от миналата година, тази имаме 6 деца, приети с между 1 и 2 промила алкохол в кръвта, най-вече между 12-14-годишна възраст след злоупотреба с алкохол", каза още доц. Балтов.

През хирургичния кабинет са преминали 14 пациенти, уточни медикът.

Близо 210 000 души са били прегледани в „Пирогов" за 2014 година. 45 000 от тях са били приети в болницата. Малко над 23 000 от тях са били излекувани и са се завърнали на работното си място, показва статистиката. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай