Сензация в поп музиката! Голямото завръщане на Селин Дион

Отново на сцената

Сензация в поп музиката! Голямото завръщане на Селин Дион | StandartNews.com

Феноменалната певица Селин Дион все още не се нуждае от инвалидна количка, каквито слухове се появиха, и обмисля да се върне към концертната си дейност, разкри нейната сестра актрисата Клодет Дион.

55-годишната Селин Дион отмени турнетата си заради коварния синдром на скованата личност (SPS). Синдромът представлява неврологично състояние, което атакува нервните клетки и създава затруднения при говор и движение. То е нелечимо, а страдащите от него се превръщат в живи статуи. Симптомите на болестта, която засяга един на милион души, предизвиква силни спазми, които могат да предизвикат счупване на костите.  

Селин Дион разкри диагнозата си през декември 2022 г. с видео в Instagram, а месеци по-късно отмени световното си турне, което трябваше да започне в края на 2023 година. През септември в YouTube се появи видео, озаглавено “Семейството на Селин Дион разкрива как тя умира“, в което неидентифициран разказвач, твърдеше, че заболяването на изпълнителката прогресира бързо. Клипът бързо набра половин милион гледания и предизвика спекулации, че носителката на “Грами” е прикована към инвалидната количка. 

Клодет Дион обаче опроверга всички слухове. “Знам, че тя е морално и психически силна. Изобщо не е депресирана … тя наистина изпитва радост от живота. Ще се справим с това”, заяви Клодет за френскоезичния сайт showbizz.net .

„Защо казват, че е в инвалидна количка? Защо казват, че е имала рак ? Защо са тези измислици?”, пита се сестрата на звездата. 

Пациенти, страдащи от синдрома на скованата личност споделят, че спазмите, предизвикани от заболяването, са толкова силни, че по време на криза, се чувствах, сякаш костите се откъсват от месотото им. 

Въпреки, че няма лек за синдрома, симптомите се контролират с мускулни релаксанти и транкфиланти. На някои пациенти в по-тежък стадий се дават и по-мощни лекарства, които потискат имунната система.

Спазмите могат да бъдат предизвикани от силни шумове, като състоянието също причинява повишена чувствителност към звук.

Клодет е категорична, че Селин Дион не се е отказала от плановете си да се върне на сцената. Клодет Дион сподели още, че сестра й се лекува в Денвър и следва стриктно назначеното й лечение, защото „иска да се върне, това е сигурно“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай