Проверяват за хора в неизвестност след вълната

Проверяват за хора в неизвестност след вълната | StandartNews.com

Враца. Изготвят се списъци, по които се извършва проверка, за да се установи дали няма хора, които са в неизвестност, съобщи вътрешният министър в оставка Цветлин Йовчев „Фокус".

„В момента евакуираме все още хора. Има подадени сигнали за около 10 души, които трябва да бъдат евакуирани. Предприети са мерки и предполагам, че до около час тези хора ще бъдат евакуирани. Другото, което правим в момента – изготвят се списъци, по които се извършва проверка, за да установим дали няма хора, които са в неизвестност", каза Йовчев.

Той посочи, че се правят и списъци за това, какви са нещата от първа необходимост за хората, които са евакуирани към момента, като храна, вода, медикаменти, одеяла и др.

„Ще създадем необходимата организация още днес, в рамките на деня да бъде осигурено всичко необходимо. Допълнително има екипи, които пристигнаха от Министерството на отбраната с лодки и оборудване, които ще подпомогнат да бъдат претърсени срутените къщи. Надявам се, че няма да има хора в тях. Това е за момента обстановката, има леко отдръпване на водата, няма опасност за съоръженията – язовири, корита, диги. Очаквам да вървим към нормализиране", допълни още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай