Протестиращи чакат Орешарски пред "Шератон"

Протестиращи чакат Орешарски пред "Шератон" | StandartNews.com

София. Група протестиращи се събраха пред хотел "Шератон" в очакване на Пламен Орешарски, съобщиха от Антиправителствената пресслужба. Премиерът имаше среща с Гръцкия бизнес съвет в България. Събитието трябваше да започне в 17.00 ч.

От 16.00 ч. протестиращи се събираха около хотела. В района правеше впечатление засиленото полицейско присъствие. Въпреки оформения кордон от охранители на реда, министър-председателят не влезе през главния вход. Малко след обявения начален час за срещата протестиращи съобщиха в социалните мрежи, че са видели Орешарски да влиза през служебния вход в задната страна на хотела.

Пред входа имаше и малка група контрапротестиращи, скандиращи "Орешарски".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов написа в профила си във Фейсбук: "Като премиер Орешарски ще бъде запомнен с това, че научи всички задни входове и изходи."

След края на срещата Пламен Орешарски излезе от хотела през страничния изход, а множество полицаи бяха обградили малката група протестиращи, които викаха "Оставка", за да не могат да го достигнат.

Напомняме, че във вторник премиерът беше блокиран с колата си на ул. "Гурко" след посещението му на откриването на изложба с новия френски посланик в Софийската градска художествена галерия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай