Признаха кой е снимал Кейт на скандалта снимка. Използвала е и фотошоп

Ескперт коментира ситуацията

Признаха кой е снимал Кейт на скандалта снимка. Използвала е и фотошоп | StandartNews.com

Престолонаследникът принц Уилям е направил с дигитална камера и обектив снимката, заради чиято обработка спругата му Катрин бе принудена да се извинява, а световни агенции я свалиха от платформите си. Вместо да предизвика буря на Острова кадърът трябваше да е официалният на Кейт за Деня на майката.

Снимката, изпратена на Прес Асосиейшьн, е мината два пъти на Adobe Photoshop.  Лоша работа с фотошоп" е присъдата на проф. Хани Фарид, експерт по анализ на снимки. Според нег най-явните проблеми са липсващата част от пуловера на принцеса Шарлът, размазването на дясната ръка на Кейт и косата й от дясната страна на лицето.

Бъкингам се тресе! Кейт се извини за снимката

"При новите фотоапарати има допълнителна възможност, когато се снимат повече хора, да се направят повече кадри и самото приложение ги наслагва. За да няма различни поглери, някой да е мигнал, да не се усмихва. И тогава стават гафовете", допълва той. Убеден е, че няма следи от изкуствен интелект при обработването на снимката.

Проф. Фарид е категоричен, че няма следи лицето на Катрин да е насложено, както твърдят някои конспиративни теории. В четвъртьк принцесата бе снимана от папараци в колата сьс съпруга си. Според някои от двореца лично са ги известили, за да може да се разсеят слуховете, че Катрин все още е на легло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай