Преасфалтираха част от настилка на АМ "Струма"

Преасфалтираха част от настилка на АМ "Струма" | StandartNews.com

Преасфалтираха дефектаната временна пътна настилка, която е част от пътен възел на Лот 4 на автомагистрала "Струма". На около 150-метровото разстояние бе положена 25-сантиметрова нова асфалтова настилка, съобщи БГНЕС.

Вчера в социалните мрежи се появиха снимки на нагънатата настилка, които са направени на изхода от магистралата за пътуващите за Петрич и Мелник. От пътната агенция обаче обявиха, че проблем по самата магистрала няма.

Автомагистрала „Струма" не е пропаднала. Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура". Днес той инспектира началото на ЛОТ 4 на АМ „Струма" при пътен възел Мелник-Петрич, както и цялото трасе до Кулата.

Проверката е по повод сигналите за настилката на магистралата при пътен възел Мелник-Петрич.

„Пропадане на трасето няма, видяхме трасе, при което продължава да се работи и по което спокойно преминава трафикът. Работата по него продължава. Крайният пусков срок е 11 септември, след това магистралата официално трябва да бъде пусната в целия си вид. Дотогава ще се работи по трасето", каза той, цитиран от "Фокус".

Заради ремонтни дейности по трасето, шофьорите могат да очакват пукнатини, тъй като това е строителен обект, добави Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай