Поднесоха цветя на Братската могила

Поднесоха цветя на Братската могила | StandartNews.com

София. БСП и Българският антифашистки съюз проведоха митинг-поклонение на Братската могила в Борисовата градина в София по повод 9 септември.

Венци и цветя бяха поднесени от името на Националния съвет на БСП, Софийската организация на БСП, Парламентарната група на Коалиция за България, Българския антифашистки съюз, коалиционните партньори на БСП.
„Промяната на Девети септември не може да се окачестви като преврат, защото това е понятие, свързано с дворцова интрига или интрига в малък кръг, борещи се за власт", каза зам.-председателят на БСП Георги Пирински пред журналисти. „Тя е резултат на много дълбоки процеси в самото българско общество, в цяла Европа, в целия свят. Това е една много дълбока промяна в управлението и организацията на държавата и обществото.", каза още той. „Девeти септември е безспорно една дата, която остава в историята на България като една от знаковите дати, свързани с огромни надежди за ново начало и прогресивно развитие. Развитие, което да е човешко, справедливо и да изразява това, което всеки иска ", завърши Георги Пирински.

Хората си спомнят, че преди 9 септември не са живеели добре, храната била недостатъчна, но след тази дата нещата са се променили, започнали са изграждането на нова България, животът им е бил по-добър, имали са средства, достатъчни за храна, за почивка, съобщи БНР.

От 18 ч. в зала 3 на НДК ще се проведе тържествено събрание-концерт за отбелязване на годишнината. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай