Откриват новия участък, свързващ магистрала "Хемус" и София

Движението ще бъде отворено за автомобили след 14.00 часа

Откриват новия участък, свързващ магистрала "Хемус" и София | StandartNews.com

София. Новият пътен участък, свързващ автомагистрала „Хемус" и София при гара „Яна", ще бъде открит официално в 11.30 часа. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще пусне движението по новия участък на автомагистрала "Хемус", като движението ще бъде отворено за автомобили след 14.00 часа.

Общата дължина на участъка е 8,46 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. Обектът е част от Трансевропейския транспортен коридор №ІV. С новия участък АМ „Хемус" се свързва с Околовръстния път на София. На събитието ще присъства и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов призова вчера министърът на регионалното развитие да пусне движението по връзката от магистрала "Хемус" за София при гара „Яна".

„След като ние сме построили връзката за магистралата, единственото, което те могат да направят, е да я пуснат", каза Бойко Борисов.

„Управляващите не бива да се гаврят с хората, като ги карат да пътуват в тапи и задръствания по този участък", заяви Бойко Борисов.

"С пускането на пътния участък ще бъде сложен край на задръстванията при Горни и Долни Богоров", каза в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България" председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

„Тези хора наистина ще си отдъхнат от този ад, създаван от големия трафик, който минаваше оттам. Транзитният трафик, който ще проведат тези близо 9 км, е огромен и наистина много ще се облекчи. Инвестицията, която беше съфинансирана от ОП „Транспорт" от близо 39 млн. лева, бе направена точно навреме, за да може пътуването в Северна България да се облекчи значително", обясни той. Инж. Лазар Лазаров увери, че не е имало възможност участъкът да бъде пуснат дори ден по-рано и подчерта, че въвеждането в експлоатация на участъка по предварително начертания план е трябвало да се случи до 31 август.

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" съобщи, че в края на август или в началото на септември трябва да е приключил и ремонтът на прохода „Петрохан," и обясни, че строителните работи там са се забавили заради обилните юнски дъждове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай