Найденов: Оградата с Турция готова през юни

Найденов: Оградата с Турция готова през юни | StandartNews.com

Хасково. Оградата по граничната бразда между България и Турция ще е готова през юни и няма да има забавяне от първоначално разчетения срок. Това заяви в Хасково министърът на отбраната Ангел Найденов.

Той обаче съобщи, че от началото на март до сега са изградени едва 8 км. от общо заложените 30. Работата в момента е в един от най-пресечните и трудни терени, а освен това има леко забавяне заради лошите метеорологични условия напоследък и затруднения достъп на тежките машини.

Министър Ангелов обяви още, че на предстоящото изнесено заседание на МС, което ще е във Варна ще бъдат разгледани и предложенията за изменение и допълнение на закона за ветераните от войните. Те на практика ще разширят преференциите им -безплатни лекарства, безплатно пътуване на инвалиди с над 90% и придружителите им. Освен това за първи път, както и за първи път ще има прием във ВУЗ на техни близки и наследници с преференции.

В Хасково военният министър откри в гарнизонния военен стол социална трапезария, която ще изхранва 30 ветерани, военноинвалиди, офицери и сержанти от запаса.

Министърът съобщи, че до момента в цялата страна има 25 подобни трапезарии за 1000 бивши военни.

Министърът съобщи, че в средата на май хранодена във военните трапезарии ще бъде повишен с още един лев, за да е по-качествена предлаганата храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай