Над 150 000 пътници преминаха през границата с Гърция по Коледа

Над 150 000 пътници преминаха през границата с Гърция по Коледа | StandartNews.com

Над 152 000 лица и над 49 000 моторни превозни средства са пресекли българо – гръцката граница по време на коледните празници. Повечето пътуващи са в посока България, по-малко са тези, които са отишли в Гърция. На входа на страната ни са преминали над 87 000 лица и над 27 000 автомобили, а на изход към южната ни съседка - над 65 000 души и над 22 000 автомобила.

Най-натоварено е било движението на граничен пункт "Кулата", където за тези дни са преминали почти половината МПС-та - над 24 000. Почти винаги по празници през нега преминава половината от трафика. По време на коледните празници през миналата година през пунктовете с Гърция са преминали над 150 000 души и над 37 000 моторни превозни средства.

Заради натоварения трафик е създадена организация по граничните пунктове до 2 януари. Ще бъдат отворени максимален брой трасета и ще има максимален брой служители, които да обслужват пътуващите през почивните дни за Нова година.

Повече ще са служителите на Гранична полиция на ГКПП – Кулата – Промахон. Работещите там екипи ще бъдат увеличени, тъй като се очаква засилен трафик и в двете посоки. В тези дни ще бъдат отворени всички осем платна на граничния пункт – четири на изход и четири на вход. Гранични полицаи, които не са на смяна, ще са на повикване. За целта се направени специални графици за почивните дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай