На живо: Протест зад метални заграждения

На живо: Протест зад метални заграждения | StandartNews.com

София. Ден след сблъсъка на протестиращи с полиция пред Народното събрание, центърът на столицата отново е изпълнен с недоволни граждани. 153-тото поред антиправителствено шествие започна още от сутринта, когато парламентът заседаваше по "Бюджет 2014".

Тази нощ силите на реда издигнаха и плътни метални заграждения пред сградата на Народното събрание, които да подсилят металните решетки, пазещи институцията.

По- късно днес МВР обявиха, че издирват участници от снощните протести за нарушаване на обществения ред, законовите и подзаконови нормативни актове.

Екипът на "Стандарт Нюз" ще обновява статията постоянно. Следете ни и на страницата ни във Фейсбук.

22:30- Петдесеина души продължават да скадират пред НС. Полицейските постове, които искат личи карти, са се оттеглили. Движението в района е спокойно.

21:30- Силите на реда отведоха един от участниците в протеста, в резултат на което събралите се на площада пред парламента започнаха да блъскат металните заграждения. За кратко ескалира напрежението, но не се стигна до сериозни ексцесии.

21:00- Хората на протеста започват да се разотиват. Обстановката на площад "Независимост" е спокойна. 

20:30 - Достъпът до площада пред парламента става през пропускателни пунктове на полицията. Униформените проверяват личните карти на хората, които искат да стигнат до протеста. При запитване за причините за това,  полицаите обясняват, че така им е наредено.

20:00От пресцентъра на МВР обявиха, че 400 души са били протестиращите в центъра на столицата към 19.30 часа. Няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред, няма задържани от протеста до момента, допълват от СДВР.

19:30- Част от протестиращите хвърлят пиратки по сградата на парламента. Успоредно на металните заграждения има жива верига в две редици от полицаи. 

19:00- Ситуацията е доста по-спокойна от 12-ти ноември. Десетки хора скандират пред НС, но напрежение и провокация няма.

18:30- Демонстранти ритат металните заграждения пред Народното събрание, свирят със свирки и скандират. Полицейското присъствие в района е засилено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай