Молът прекратява договора на охранителната фирма, наела убийците

Молът прекратява договора на охранителната фирма, наела убийците | StandartNews.com

Ръководството на Grand Mall ще прекрати договора с охранителната фирма „Джи ем секюрити", обявиха от търговския център. От съобщението става ясно, че Гранд Мол Варна провежда собствено разследване във връзка с трагичния инцидент с починалия в събота 52-годишния Нягол Петров. В хода на проверката са разкрити нарушения на процедурите за работа в наетата охранителна фирма „Джи ем секюрити", както и съществени пропуски в организацията на някои от дейностите по сигурността на територията на комплекса.

„Тези нарушения ни дават пълното законово основание веднага да прекратим договора с фирма „Джи ем секюрити" – каза директорът на мола Иво Генов. – Но ние не само сменяме охранителната фирма, а започваме мащабна акция за сигурност с промени в принципите на осъществяване на дейностите по сигурността.

Варненският окръжен съд остави постоянно в ареста тримата гардове -биячи, които са между 20 и 24 години и вече с обвинение за умишлено убийство, извършено по изключително жесток и мъчителен за жертвата начин. От прокуратурата са събрани доказателства, че има и други бити клиенти на мола от същата смяна на охранителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай