Събота,

Мъртъвци се водят живи в списъците на ГРАО

От: Администратор -
1404
Мъртъвци се водят живи в списъците на ГРАО
A
A
A

Разград. Българи с двойно гражданство, които живеят и умират в Турция, където също се водят на отчет, остават да висят като мъртви души в списъка на българския регистър ГРАО. Понеже от Анкара не изпращат по служебен път смъртните актове на починалите, тук те се водят живи. Така съществуват в пациентските листи на личните лекари по селата, в общинските регистри, в КАТ. За това алармира кметът на община Самуил д-р Бейтула Сали по време на среща на кметовете от Разградска област с регионалния министър Десислава Терзиева, която посети днес региона.

Терзиева обеща, че нейното министерство ще изчисти аномалията, наблюдавана най-вече в смесените региони. Децентрализацията в България ще стартира от 2015 година, обеща шефката на регионалното министерство. Вече работи съвет по децентрализацията, който ще подготви нормативната база за новия начин на работа на местните власти и те ще станат действащи закони след края на 2014.

В държавата от години не е инвестирано във второкласната и третокласна пътна мрежа, призна министър Терзиева на кметовете. В нейното министерство са решили да сложат край на това неглижиране. Между 70 и 150 милиона са нужни всяка година, за да изчезнат постепенно дупките по пътищата в страната. В момента се готви план за спешна рехабилитация на пътищата, съобщи Терзиева. Тя обаче отказа да каже колко пари ще задели бюджетът за тази цел през следващата година.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички