Сряда,

Комисар Светлан Кичиков поема "Гранична полиция"

От: Администратор -
3662
Комисар Светлан Кичиков поема "Гранична полиция"
A
A
A

В МВР започна процедура по назначаването на комисар Светлан Кичиков за директор на ГД „Гранична полиция". Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Светлан Кичиков е роден през 1967 г. в Бургас, завършил е висше образование във ВНВМУ „Никола Йонков Вапцаров"- Варна, специалност "Корабоводене за военно-морския флот", магистър. Получил е допълнителни квалификации в различни обучителни курсове. Професионалният стаж в МВР на Светлан Кичиков започва през 1992г. когато е назначен на длъжност командир на граничен кораб.

Последователно е заемал различни длъжности в регионалната гранична служба – Бургас. На 30 март 2015г. е назначен на длъжност началник на База Гранични полицейски кораби-Созопол. Светлан Кичиков е командир на кораба „Обзор", който в началото на годината /26.01. – 08.03.2016 г./ участва успешно в операцията на Агенция „Фронтекс" „Посейдон морски граници" на гръцко-турската морска граница.
В рамките на професионалния му стаж в МВР е награждаван многократно.

Смяната в ръководството идва след новината, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова прие оставките на главен комисар Антонио Ангелов и на старши комисар Йотко Андреев - досегашният началник на граничните полицаи и един от заместниците му. 

Оставките дойдоха след скандал с обществена поръчка за превоз на мигранти, възложена на арестуван за трафик на хора. Лично премиерът разпореди по случая да се направи проверка и виновните да понесат наказание. Борисов призова цялото ръководство на "Гранична полиция" да бъде отстранено. 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички