Петък,

Шефът на "Гранична полиция" подаде оставка

От: Администратор -
4244
Шефът на "Гранична полиция" подаде оставка
A
A
A

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова прие оставките на главен комисар Антонио Ангелов и на старши комисар Йотко Андреев, ръководил процедурата по ЗОП и сключил договора за наемане на автобус за транспортиране на незаконно преминали лица и задържани лица във вътрешността на страната. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двамата заемат постовете съответно началник на "Гранична полиция" и зам.-началник на граничарите. 

Още вчера по разпореждане на ръководството на МВР започна обстойна проверка и преглед на процедурата. Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли.

Премиерът Бойко Борисов лично разпореди на вътрешния министър Румяна Бъчварова да освободи цялото ръководство на „Гранична полиция" заради обществена поръчка. Уволненията идват след скандал с обществената поръчка на „Гранична полиция" за превоз на мигранти възложена на арестуван за трафик на хора, припомня БГНЕС . Трафикантът е избран да превозва мигрантите към центровете за настаняване. Пред журналисти в Ловеч Борисов коментира разпореждането си към министъра на вътрешните работи да поиска оставките на ръководството на „Гранична полиция" във връзка с информацията, че обвинен за трафик на мигранти е спечелил обществена поръчка на главната дирекция.

При тези усилия, които полагаме – и армия, и гранична полиция, и редовият състав, и моряците, които служат, както и нашата лична ангажираност ежедневно, да има такова недоглеждане (не мога да кажа какво е, защото в момента текат проверки по случая), трябва да се понесе отговорност, а отговорност за такъв скандал носят директорът и заместник-директорът", каза Борисов. По думите му, задача на длъжностните лица на тези позиции е да не допускат да се случват подобни неща. „След като не са взели такива мерки и не са го предотвратили, се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави нови хора на техните места", посочи Борисов


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички