Кирил Ефремов гледа смок и две тарантули

Малката се казва Гонзо - в чест на голмайстора, уточнява актьорът от Сатирата

Кирил Ефремов гледа смок и две тарантули | StandartNews.com

София. Кирил Ефремов, който играе в Сатирата и радва с лафове зрителите и през този сезон на "Под прикритие", има нестандартни домашни любимци. Ако го видите да си купува щурчета в зоомагазин, да знаете, че нито иска да им слуша мелодиите, нито пък има мерак да пробва какво е щурец в ухото. Те са храна. За тарантулите му. Първата взел преди година от момъка Стоян, който им носел разни гадини в "Къртицата" за изпълнение на мисиите - плъхове, тарантули, хлебарки, змии, гущери. Киро му казал: "Пич, искам да се видим, като изляза, защото ми харесват тези животинки". "Мислеше, че го занасям, но му се обадих веднага", разправя актьорът. Той взел първата тарантула още бебе и с жена му Ели и синът им Ефрем я гледали наистина като детенце. Кръстили я Нанди.

 

"Живее в пластмасова кутия като аквариум. На дъното има по-специална настилка като трева и мидичка, в която й сипваме вода", разяснява той. Нанди пораснала и вече е 10 сантиметра, като видът й достига 15. Впечатляващ екземпляр, защото Кирил я храни добре и всички се грижат за нея подобаващо.

 

Наскоро осиновили още една бебе тарантула. "Нарекохме я Гонзо - на този, който наказва ЦСКА. Големи левскари сме вкъщи", усмихва се Ефремов. Двата паяка не живеят заедно, за да не се изядат. Нанди била отначало мъжки индивид, но после сменила пола си. При тях това е характерно. Което е добре - женските живеят по 20 години, а мъжките едва по година и половина.

 

От Коледа обаче са в тъга и потрес от бягството на най-новия любимец - анадолски смок. Той е бебе, едва 30 сантиметра. "Не беше живял сред хора и хапеше. Все едно те бодва карфичка. Аз съм далтонист, но го виждах шарен, красив, с червено и жълто по него", казва Кирил. Той тъкмо се опитвал да го сприятели с Ели, която малко се ужасявала от новата придобивка, и змийчето - дим да го няма. Още на другата вечер след Коледа се измъкнало от кутията си. Кирил не я бил затворил добре и то изпълзяло. Оттогава е в неизвестност, но някъде из дома им. Претърсили цялата къща, нито следа от него. "Представяш ли си - да си спиш, а там някъде има змия", смее се той. Стоян, от който той взима питомците си, успокоил семейството, че тези смокове правят подобни изпълнения и се крият с месеци. Можело и да го подмамят с мишка и тогава бързо-бързо ще се покаже. Стават големи по два метра и половина. Така и не успели да му измислят име.

 

Тарантулите не са толкова отровни, за да убият човек, но пръскат власинки и алергичните може да получат обрив. Синът му играе постоянно с тях, слага ги по ръцете, те си кротуват, защото свикват с този, който ги храни. Като са малки, похапват червейчета. "Тарантулата е хищник като змията и се храни с живи животни. Давам й по две-три щурчета през два-три дни. Поглъща ги за части от секундата. Не яде, само когато сменя кожата си. Вече 4-5 пъти го е правила. Много е интересно, защото всичко се съблича цяло - и все едно имаш две тарантули", разказва Кирил. Той се спрял на тези животинки, защото синът му отдавна го врънкал за домашен любимец, но ако е куче, Киро добре си знае - той или Ели ще трябва да го разхождат. У дома имат още и аквариум със сомчета, златни рибки, акулки.

Преди време на Киро предложили да вземе легендарен бъбривец папагал, който пеел "Зайченцето бяло", но домашните му не искали и сега още го е яд, че не е прибрал пернатото.

 

Като юноша актьорът гледал дратхаар на име Били. Породата е за универсален лов - зайци, пъдпъдъци, диви прасета. Били живял с Киро 4 години и половина, защото после му го откраднали. Бил красавец и го подмамили с някаква женска, докато братът на Ефремов го разхождал. Преди това идвали хора и подпитвали дали може да се чифтосва с техните екземплярки.

 

"Така и не взехме друго куче, обичахме си Били. Много беше красив, сребрист, с три кафяви петна по гърба. Едното беше при опашката и приятелите ми обичаха да го пипват там, при което Били мигновено сядаше, сякаш са натиснали бутонче. Той знаеше всички команди", разправя Кирил. Живеели близо до училище, Били волно се шляел из двора му през уикенда. Засичали се на вратата със стопанина му към 22,30 - Кирил излизал, а любимецът му се прибирал. В понеделник кучето сякаш усещало, че не бива да плаши децата и минавало на бърза обиколка из даскалото за по десетина минути. Веднъж се загубило за два дни. Близки на Ефремови докладвали, че Били е забелязван в квартал "Захарна фабрика". Върнал се в рани, борил се храбро за женски и "миришел на улично куче". Веднъж пък го шили, бил под упойка. "В такъв момент виждаш как очите на животното все едно ти шепнат: "Помогни ми, помогни ми", спомня си Кирил.

 

За героя си Големия Близнак, прочут с репликите си от сорта: "Ти що си лош, бе?", казва, че не ги мисли предварително, повечето импровизира.

По улицата хората го поздравяват със "Здрасти, Тише".

"Грешка е, ако актьорът си мисли, че всяка реплика трябва да е култова. Това е средата на тези хора. Те си общуват по този начин, това е жаргонът им, няма как да кажат "мръсница", например, а "разпоретина". Това е езикът на улицата. Затова и сериалът се харесва, защото звучи автентично", обяснява той.

 

На 17 март Кирил излиза в "Мъже под чехъл" - за втори път на софийска сцена, в "Сълза и смях". Там Ефремов си партнира с Тончо Токмакчиев и Албена Колева. Спектакълът е на пазарджишкия театър и се разпространява от частната формация "Мелпомена". "Мъже под чехъл" е приятна комедия на Миро Гавран, а режисьор е Владлен Александров.

 

С Въргала вкарват "Левски" на сцената

Преди време Киро играел в "Българи от старо време" в компанията на кума си, Влади Въргала. "Аз съм Павлин, на селото гъзаря, както се казва, Въргала е Хаджи Генчо, Стефан Рядков е баща ми, дядо Либен. Вечерта трябва да го играем в Бургас, от 19 часа, а по същото време в София започва вечното дерби - Левски и ЦСКА. Ние с Въргалчето сме левскари до мозъка на костите. Чудим се какво да правим, но накрая решихме, който не е на сцената, да тича отзад при телевизора и да следи какво става. По едно време, в някаква напечена сцена, влиза Хаджи Генчо и вика: "Павлинчо, сине мой, ти знаеш ли, че Левски днеска два пъти прескочил дувара!". Демек два на нула за Левски. Аз се разсмях, публиката се усети и започна да ни аплодира. Но хубавите неща не стават на насила, те са импровизация", категоричен е Ефремов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай