Хари мина границата. Хвърли зловещо петно върху кралския си род

Твърди нещо ужасно в книгата си

Хари мина границата. Хвърли зловещо петно върху кралския си род | StandartNews.com

38-годишният принц Хари мина всички граници. Хвърли ужасно петно върху рода си. Той е написал доста разкрития за кралското семейство в мемоарите си Spare, но може би най-спорното от тях е, че херцогът на Съсекс твърди, че е роден само за да бъде донор на органи за принц Уилям, ако с него нещо се случи. Точно на този момент в книгата обърнаха внимание световните медии, включително New York Post, предаде БЛИЦ.

„Бях сянка, опора, план Б. Бях роден в случай, че нещо се случи с Уили“, пише той за своя 40-годишен брат и настоящ престолонаследник Уилям.

Според него той разбира, че ролята му е била да застрахова брат си или да му осигури "при нужда резервна част".

„Може би бъбреци. Кръвопреливане. Част от костен мозък“, пише той.

В мемоарите си принцът разкрива и отдавна известна традиция в кралското семейство: наследниците на трона от първа и втора линия никога не летят с един и същи полет, „защото не би трябвало да има шанс първият и вторият по линия до трона да бъде унищожен."

"Но никой не се интересуваше с кого пътувам. Резервният винаги може да бъде спестен. Всичко това ми беше ясно обяснено от самото начало на живота ми и редовно се затвърждаваше след това", каза той за очевидно съмнителната си позиция в семейството.

Хари се оплака, че думите „наследник“ и „резервен“ не са само това, което ги нарича пресата, но също така се използват като съкращения от неговото кралско семейство, включително майка му, покойната принцеса Даяна, и дори баба му, покойната кралица Елизабет II. По-специално Хари припомня, че принц Чарлз го поздравил с раждането му с шега: „Прекрасно! Сега вие ми дадохте Наследник и Заместник - моята работа е свършена."

Въпреки порой от недоволство заради второто му място в семейството, херцогът продължава да твърди, че се чувства комфортно с това състояние на нещата.

"Не се обидих, не почувствах нищо от това. Всяко момче и момиче поне веднъж си представя себе си като принц или принцеса. Следователно, резервен или не, наистина не беше час толкова лошо да бъда", призна той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай