Какво лежи на дъното на Сан Пиетро? Водолази с голямо откритие

Намират го по време на подводна операция

Какво лежи на дъното на Сан Пиетро? Водолази с голямо откритие | StandartNews.com

Водолази със смайващо откритие на дълбините на морското дъно.Те извадиха бомби от времето на Втората световна война при подводна операция на морското дъно близо до италианския остров Сан Пиетро.

На дълбочина около 15 м са намерени девет бомби, съдържащи около 500 кг експлозиви, съобщи Финансовата полиция в Италия.

Някои от устройствата са открити в оригиналното си състояние, на мястото, на което са били хвърлени по време на Втората свтовна война. Други изглежда са били умишлено обезопасени, вероятно с намерението по-късно да бъдат извадени, за да се извлече тротилът, който се намира в тях.

Подводното разузнаване е извършено от водолазното звено на Финансовата полиция в Таранто. След необикновеното откритие прокуратурата в Таранто и съответните органи са уведомени да обезопасят района.

Аеронавигационният компонент на корпуса играе решаваща роля в опазването на териториалните води, осигуряването на защита на законната икономика и борбата с незаконните дейности чрез непрекъснати 24-часови операции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай