Изписаха Ваньо Танов от ВМА

Митничарят е отслабнал с 30 кг

Изписаха Ваньо Танов от ВМА | StandartNews.com

София. Директорът на Агенция "Митници" ген. Ваньо Танов е бил изписан от Военномедицинска академия (ВМА), съобщиха за "Стандарт" от здравното заведение. След контролен преглед с ехограф е било установено, че е в стабилно състояние и затова лекарите са преценили, че може да си отиде у дома.

Танов претърпя няколко операции в "Токуда" и във ВМА. Сега е в болничен, но е ясно, че след като се върне на работа, ще бъде освободен от поста. Мястото му се очаква за заеме съветникът на премиера Пламен Орешарски - Кирил Желев.

Още не е ясно кога приключват болничните на Танов. Според запознати след такава операция се полагат поне 20 дни. Законът позволява след контролни прегледи болничният да се удължи и до 6 месеца. "Отслабнал е 30 кг", казват негови познати.

Танов не е работа от 1 юли. Функциите му като шеф на митниците пое заместникът му Борислав Борисов. Финансовият министър назначи и втори заместник - дългогодишния кадър на МВР Николай Попов.
Бъдещият шеф на митниците Кирил Желев е бивш зам. финансов министър от времето на Тройната коалиция. Ресорът му бе данъчна и митническа политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай