Хекимян и Гавазова отработват таен знак

Хекимян и Гавазова отработват таен знак | StandartNews.com

Новите водещи на "Тази сутрин" по bTV са изкусни танцьори и заклети меломани

Антон Хекимян, като един уважаващ себе си тв Бонд, ще има за партньорка едно от най-красивите и умни момичета от bTV - Биляна Гавазова. От понеделник купонът за тях ще приключва още със Сънчо, защото ще стават по първи петли. Те са новата двойка на "Тази сутрин".

Антон не помни първата им среща, а Биляна напротив - много ясно, защото била доста ярка. Били на международна конференция на БТА в Мадрид. "Той си беше звезда и тогава", смее се Биляна, която по онова време още е кадър на "Дарик". А Антон бърза да обясни: "Не съм събитиен репортер и не познавах колегите - тогава се запознах с доста от тях, но явно не с всички". Тогава

на връщане в самолета празнувал рождения си ден

и черпел колегите. Случило се, че в аероплана пътувала и неповторимата Валя Балканска с гайдаря й Петър Янев. Писнала гайдата, Валя запяла "Дельо хайдутин" и това се превърнало в един от най-незабравимите поздрави и случки в живота на Хекимян. Имало малка турболенция, но никой не обръщал внимание на увещанията на стюардесите да си седне на мястото, тъй като купонът бил в разгара си.

Биляна с усмивка обобщава, че около Хекимян винаги е веселба. Той е царят на вицовете. Когато имат нужда от настроение в нюзрума, го привикват да каже най-новите. А когато научи някои свежарски, сам си търси публика и я събира за малко театър.

Новината, че ще бъдат партньори в ефира, им съобщили поотделно. "Знаех, че ще ти кажат на теб, но си мълчах", закача я Антон. И допълва: "Шефовете ни се спряха на Биляна, защото е много умна и умее да говори. Всъщност по това си приличаме, защото и двамата не можем да се спрем. И защото е хубава жена".

"Антон държи да изглеждам добре и даже ми е поставил условие да не напълнявам", издава Биляна. Тя му отвърнала, че ще настоява той да поддържа прочутите си мускули. Добавя още, че ако предложението било да води в друг колега, би се замислила, но щом чула, че ще бъдат двамата, никак не забавила своето "да".

"Като мина покрай бюрото й, я закачам: "О, Биляна, как си?", а тя ми отвръща: "Стига си разхождал тези мускули", смее се Хекимян. Когато снимали промото за сутрешния блок,

бицепсите му пак влезли в диалога

Той й казал: "Биляна, имаш страшни очи", а тя на него: "Имаш плашещи мускули".

"Да си партньор е коренно различна ситуация. Досега малко или много всеки от нас е бил самостоятелна бойна единица. Да имаш някой до теб, с когото водите разговор с трети човек срещу вас, не е шега работа", смята телевизионерът. Биляна добавя, че явно ще трябва да си измислят тайни знаци, за да не се застъпват и хвали Хекимян, че е бил голям кавалер. Докато правели репетиции и отигравали ситуации, той не забравял, че и тя е там, давал й шанс да се включи. Все пак той има опит в работата с партньор.

Когато обявиха, че те ще са новата двойка, шефът на "Новините" Венелин Петков открои като аргумент тяхното позитивно излъчване. "Усмихната съм, защото обичам работата си", обяснява Гавазова. Колегата й се описва като реалист, който просто често се усмихва. "Далеч съм от мисълта, че непременно трябва да гледаш строго, със смръщени вежди и да раздаваш правосъдие от екрана", смята той.

И двамата са категорични, че за да продължат да водят отлично "оставения" им блок, ще разчитат на труда и ума на много от колегите си. "Ние опаковаме това, което те произвеждат", казва Гавазова. "Няма да има нови рубрики, просто защото ние сме нови водещи. Силата ни е в най-добрия за мен продуцентски екип на сутрешни блокове - Ани Тодорова, Петър Томов, Евгени Генчев, Елица Делчева. Както и на репортерите - Стоян Георгиев, Поли Ботева, Мария Цънцарова, Кристина Владимирова. Започнал съм като стажант в "Тази сутрин" и знам, че това е много добра школа. Голяма част от предаването са преките включвания, разследвания", смята още Хекимян.

За спорт той време ще има след следобедната дрямка.

Почивка обаче скоро не му се полага

И днес, и утре ще води "Тази събота" и "Тази неделя", а от понеделник е в "Тази сутрин". Дори като бил репортер и трябвало да става в 6, пак често си лягал в 2-3. Но след като уикендите му ще се освободят, е планирал да посети любимия си пиано бар, където не е стъпвал от половин година. "Ще ме взимаш и мен, нали!", подкача го Биляна и издава още един от талантите на Хекимян. На един от вътрешните им купони си правили караоке и той така изпял трудното парче на Алиша Кийс "If I Ain't Got You", че направо им скрил топката.

За ранното ставане Хекимян разчита на родителите си, които всеки ден му звънят от Стара Загора в уречения час. Сега вече и на Биляна, която също му обещава да го чува навреме. "Ще имам повече работа върху себе си и сигурно ще ставам по-рано. Макар че и Антон е суетен, в добрия смисъл. Хубаво е да имаш отношение към себе си, така че и на него ще му трябва време да се види как изглежда", пояснява Биляна. Той си спомня как прeди години от страх да не се успи лягал на обратната страна на леглото, за да му е непривично.

Точката им на пресичане са и танците - тя е практикувала дълго латино, а той до ден днешен - народни. Биляна ходи на аеробика, а Антон на фитнес. Тя има котарак, сив персиец, Алекс. Обожава хъскитата. "Обръщам се след тях с отворена уста и искри в очите. За мъж не съм се обръщала така", признава тя. Хекимян имал заек, черен, с бяло носле, на име Зайо. Споминал се, когато го закарал при родителите си в Града на липите. "Може и от старост да си е отишъл. Нямаше кой да се грижи за него тук, защото бях много зает. Но в Стара Загора беше щастлив, умря от кеф. Нашите го гледаха безупречно", опитва се да се шегува той, но си личи, че му е тъжно за домашния любимец.

Биляна готви с най-голяма страст яйца по панагюрски, а той прави чудно смляно пилешко със зеленчуци на тиган. Антон се пробвал да отглежда петунии, но те увяхвали, ако ден-два ги оставиш без вода, затова сега има само сървайвъри - няколко мушката, за цвят.

И двамата са меломани и постоянно слушат музика - по улицата, в колата, преди сън.

Хекимян споделя, че слуховете за неговата "сватба" са силно преувеличени. Има си приятелка, доволен е от живота, но не бърза да се жени въпреки мълвата, че Менделсон чука на вратата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай