Голям обрат в живота на Мария Игнатова. Изненадата!

Феновете на блондинката ще се влюбят още по-силно в нея

Голям обрат в живота на Мария Игнатова. Изненадата! | StandartNews.com

Голям обрат в живота на Мария Игнатова. Тв водещата, която сме свикнали да виждаме на малкия екран, сменя творческото амплоа. Тя ще се пробва и на театралната сцена.

Комедията на Иво Сиромахов "Българската литература накратко" ще бъде своеобразен дебют на театралната сцена за блондинката, която не крие, че ще се развихри сериозно.

Действието на пиесата се развива в класната стая на родно училище, където трима учители са изправени пред предизвикателството да запознаят питомците си с наследството на Иван Вазов, Йовков, Елин Пелин и другите титани на словесното изкуство. Те обаче, трябва да са много атрактивни и да използват модерни методи, за да бъдат разбрани от съвременните ученици.

Това, което ще направят, трудно ще остави някого равнодушен или непревиващ се от смях, защото конфликтите между Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, ще се разиграват направо жертвоготовно. Няма да бъде подминат и любовния триъгълник между Яворов, Лора и Мина. Ще се направят и инсценировки на моменти от "Под игото", "На браздата", "По жицата".

Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров се впускат в шеметни изпълнения. През смях и горчива ирония "Българската литература накратко" разказва за абсурдната ситуация в българското образование и за безумията, с които се сблъскват всички участници в него.

Режисьор на спектакъла е Златомир Молдовански ("Игра за двама", "Любовни истории"), а сценографията и костюмите са дело на Ивелина Минева. Предпремиерата е на 25 ноември в Сандански, а премиерните представления - на 1 и 29 декември в театър "Сълза и смях" в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай