Геният Дроздстой е най-младият ни професор

Мъжът в Христова възраст защити титлата си пред международно жури

Геният Дроздстой е най-младият ни професор | StandartNews.com

Пловдив. 33-годишен психиатър стана най-младият професор в историята на родната медицина. Само преди седмица специалистът по психиатрия и медицинска психология в Медицинския университет в Пловдив Дроздстой Стоянов защитава професурата си пред международно жури в състав от световни учени от Имперски колеж Лондон, Колеж Сейнт Кейтрин, Оксфорд, Университет на Киети Пескара и Лисабонския университет.

 

Бързото израстване в кариерата на професора не е случайна, тъй като от раждането си шашва със заложбите си както най-близките си роднини, така и обществото. Забелязан е от медиите още когато е в девети клас, но току-що е завършил едновременно три средни образования - руския дипломатически лицей, английската гимназия "Томас Джеферсън" и средно общообразователно училище. Дава първите си интервюта, от които веднага личи, че не се интересува от вълненията на връстниците си, а е дълбоко потопен в света на знанията. Няма как да е иначе, защото откакто се помни, върви с етикета "гений". Дори името му не е обичайно - кръстен е на двамата си родители - майката Дрозда Писева и бащата Стоян Стоянов, известни наши професори по психиатрия.

 

На четири годинки Дроздстой говори с научни термини. Подложен е на експериментална програма, която дава резултат, и на пет годинки вече пише и чете на латински. На 16 г. вече е студент, а на 21 завършва с пълно отличие Медицинската академия. От 2003 година е преподавател по психиатрия, изнася лекции в Националната музикална академия по психология на романтизма, а в НБУ преподава психофизиология, психопатология и психосоматична медицина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай