Евродепутатки насърчават развитието на бизнес дами

Евродепутатки насърчават развитието на бизнес дами | StandartNews.com

Евродепутатите Мария Габриел и Ева Паунова (ЕНП), Филиз Хюсменова и Искра Михайлова (АЛДЕ) посрещат делегация от жени - лидери от "Съвет на жените в бизнеса в България" (СЖББ). Работното посещение на 22 и 23 юни 2016 г. в Брюксел се осъществява по покана на българските евродепутати. В делегацията участват 14 бизнес дами, представители на някои от най-успешните компании в България от сектора на финансовите и банковите услуги, хотелиерството и бизнес консултирането. По време на визитатa са предвидени десет работни срещи на високо ниво с влиятелни политици и представители на неправителствения сектор на европейско ниво.

„Искаме да покажем как в България насърчаваме професионалното и кариерно развитие на жените в малкия и средния бизнес. Сигурни сме, че ще създадем нови партньорства, с които да надградим инициативите ни, даващи възможност на млади и талантливи жени - професионалисти да реализират своя потенциал в България" - коментира Боряна Манолова, председател на СЖББ. Тя благодари на българските представители в Европейския парламент за предоставената възможност за контакти, обмен на мнения и добри практики с европейски лидери.

Евродепутатите са осигурили срещи на делегацията с Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия по бюджет и човешки ресурси и Елжбета Биенковска, еврокомисар по въпросите на вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството и МСП. Дамите ще дискутират ролята на жените в бизнеса и с евродепутати от други страни. Предвидени са дискусии с ръководителите на Американската търговска камара в Европейския съюз, Центъра за политически стратегии на Комисията „Юнкер" и Мрежата за равенство на половете на партия Алианс на либералите и демократите за Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай