Демонстрации срещу правителството за 71-и ден

Демонстрации срещу правителството за 71-и ден | StandartNews.com

София. Антиправителствените демонстранти отново са на улицата, за да поискат оставката на кабинета „Орешарски". Тяхното недоволство не стихва вече 71-и пореден ден.

Тази вечер протестиращите са много по-малко, в сравнение с тълпите, на които станахме свидетели преди месец. Въпреки това движението по площад „Независимост" е блокирано.

Интересни лозунги, български трикольори, свирки и вувузели, са в ръцете на гражданите, които са на жълтите павета. „Следват дни на гнева", пише на плакат на протестираща.

Хрумванията в протестите стават все по-интересни с всеки изминал ден. Днес двама от протестиращите решиха да си играят с детски играчки на земята. „Защото ни писна да ни правят на маймуни", пише на техния плакат. Около играещите пък свирят с тъпани и вувузели, а лозунги от сорта „Идваме, много сме, силни сме!" ни карат да мислим, че протестната тълпа се готви усилено за завръщането на политиците в Народното събрание.

В района има полицейско присъствие, но то е в по-малък състав заради намалелият брой на демонстрантите. За момента няма инциденти.

Много от недоволните се заканват, че протестната тълпа ще възвърне числеността си, която имаше преди почивката на управляващите, за да ги посрещне след тяхната ваканция. Организаторите подготвят „Голямото завръщане", при което най-вероятно ще има мощна окупация на Народното събрание.

Малко след 20 часа протестното шествие потегли по обичайния си маршрут към Народното събрание. След това бе пуснато движението по „Дондуков". Пресцентърът на МВР обяви, че 200 души са протестирали пред Министерски съвет към 20.00 часа.

По-рано днес тълпа от демонстранти срещу кабинета на Пламен Орешарски протестираше пред прозорците на областната управа във Варна. Там се проведе среща на премиера Пламен Орешарски, министрите Драгомир Стойнев и Данаил Папазов с кметове от региона. „Варна иска оставка", пишеше на плаката на гражданите, които надуваха свирки и развяваха български знамена.

Този петък не мина и без контрапротест под прозорците на президентството, където застъпниците на кабинета напомниха, че дават толеранс на премиера и искат оставката на Росен Плевнелиев. По-късно затсъпниците на Пламен Орешарски се преместиха около пилоните на НДК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай