Чудотворна Богородица в "Ал. Невски" на Великден

Чудотворна Богородица в "Ал. Невски" на Великден | StandartNews.com

Чудотворна икона на Св. Богородица, която помага на онкологично болни, пристига в София за Великден. Ликът на Божията Майка ще бъде посрещнат в патриаршеската катедрала "Св. Ал. Невски" на Велика събота. Точно в 11,30 часа в храма ще бъде внесена иконата "Света Богородица - Всецарица" с литийни песнопения в нейна чест, съобщиха от Светия синод. Тя е осветена в манастира Ватопед в Атон, където се съхранява оригиналният чудотворен образ. Иконата и копията й помагат на хора с ракови заболявания, притичващи се към нея с вяра.

На 1 май - Великден, тя ще бъде изнесена за поклонение от 11 ч с цел измолване от Св. Богородица на нейния майчински покров, който да послужи за изцерение както на всички с онкологични проблеми, така и на всички, които търсят застъпничеството на Божията Майка пред нейния Син и наш Господ - Възкръсналия Иисус Христос, казаха от Светия синод.

Ликът на Всецарира ще остане в катедралата до 2 май, когато се чества паметта на св. цар Борис-Михаил, Покръстител Български. След празничната Литургия в понеделник иконата ще бъде тържествено пренесена в Гигинския Църногорски манастир "Св. безср. Козма и Дамян", където завинаги ще бъде обект на свято преклонение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай