Чарлз направи най-големия удар, изпревари майка си Елизабет

Парите, с които е забогатял в последните 12 месеца, са 12 милиона долара

Чарлз направи най-големия удар, изпревари майка си Елизабет | StandartNews.com

Източник: Инстаграм

Синът на покойната кралица Елизабет Втора вече може да се похвали, че е по-богат от нея. Според последната класация на "Сънди таймс" 74-годишният крал Чарлз Трети вече притежава цели 770 милиона долара, пише Лайфстайл.бг.

Но това го прави едва 258-я най-богат човек във Великобритания. А парите, с които е забогатял в последните 12 месеца, са 12 милиона долара.

За сравнение, състоянието на кралица Елизабет Втора преди смъртта й през септември 2022 г. се оценяваше на 468 милиона долара.

Още преди да застане начело на монархията, крал Чарлз бе собственик на именията Сандрингам и Балморал, които са най-ценните му активи и сега. И през годините, в които е дясна ръка на майка си и принц на Уелс, той успява да се възстанови от финансовата загуба след развода с принцеса Даяна, която получава 22,5 милиона долара от състоянието му. А днес има в пъти повече.

Освен скъпите имоти, които притежава, монархът получава редовни приходи от херцогство Корноул, което включва както имение на стойност 1,4 милиона долара, така и 526 дка обработваема земя и 260 ферми. И част от печалбата от стопанската дейност и производството отиват директно при него, а той спестява години наред.

Занимава се и с инвестиционна дейност, с която също увеличава милионите си. А след смъртта на Елизабет Втора наследява от нея инвестиционен портфейл на стойност цели 151 милиона долара. С тях борави внимателно и умело с помощта на екип специалисти.

В момента херцогството, което развива успешна дейност благодарение на крал Чарлз, е прехвърлено като собственост на неговия по-голям син принц Уилям, който наследи от него и титлата принц на Уелс. И сега именно той получава ежегодно по няколко милиона само от това направление, съобщава "Фокс нюз".

Не бива да забравяме и суверенния грант, който краля Чарлз и кралското семейство получават всяка година от правителството за финансиране на кралските си ангажименти. А кралската колекция от бижута, която в момента е негова собственост, също струва цяло състояние и дори никой не се наема да изчисли колко точно.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
АлФашагата
преди 3 седмици

Дали рептила е наясно, че ковчегът джобове няма !

Откажи
makdevid24Juist
преди 2 седмици

Hello! Take a look at our complete and in-depth Spin Palace review. Get an inside look at this online casino, including bonus, widthdrawal and contact information - https://tinyurl.com/ypp4smrx

Откажи