Бареков плаща ремонт след труса в Дивотино

Бареков плаща ремонт след труса в Дивотино | StandartNews.com

Перник. Ремонта на една от пострадалите от земетресението миналата година къщи ще плати с лични средства Николай Бареков. Той и екипът му от "България без цензура" бяха в селото, за да дадат на изстрадалите хора надежда преди зимата. Бареков обяви, че правителството спешно ще отпусне 2 млн. лева, за да осигури покрив на бездомните в Дивотино, където все още има хора във фургони и пострадали с невъзстановени къщи.

Гражданска комисия ще прави списък на най-тежко пострадалите от земния трус в селата Дивотино, Мещица и Витановци. Кметът на селото Румен Сергиев, експерт от община Перник, инженери от Строителната камара и общественици ще избират случаите, които не търпят отлагане. В комисията ще има представители от екипа на "България без цензура", а гарант за справедливо разпределяне на парите ще е самият Бареков. До средата на ноември комисията трябва да е готова със списъка на хората, между които ще бъде разпределена финансовата помощ. Тя ще е целева и ще се преведе директно на пернишката община, която пък ще ги препрати на хората.

По-рано през деня Бареков внесе в прокуратурата сигнал, с който поиска проверка на имотното и финансовото състояние на Бойко Борисов от преди да стане главсек на МВР до момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай